23. svibanj, 2019.

O otkupu udžbenika

 

Udžbenike otkupljujemo na dva načina. Jedan je da nam udžbenike koje želite prodati donesete u prostor antikvarijata, a drugi da nam ih pošaljete poštom. Ovdje saznajte nešto i o našim otkupnim cijenama, načinu isplate, slanja i dr.

Otkup udžbenika u prostoru antikvarijata Ezop, Županijska 19, Osijek
Ako ste se odlučili na ovaj način prodati nam svoje udžbenike koje više ne trebate, preporučujemo, i radi vas i radi nas, da prije svega na našoj internetskoj stranici provjerite koje udžbenike otkupljujemo, te koju otkupnu cijenu nudimo za njih. Tako se poštedite truda da nam donosite nevažeće udžbenike, one koje trenutačno ne trebamo, ili one koji su u vrlo lošem stanju. Također možete usporediti našu otkupnu cijenu s onom drugih otkupljivača, a i sam će otkup trajati kraće, pa ćemo svi uštedjeti na vremenu. Odlučite li se prodati nam svoje udžbenike, OBVEZNO sa sobom ponesite neki važeći dokument, osobnu, putovnicu ili vozačku, jer inače nećemo moći otkupiti vaše udžbenike.

Otkupne cijene udžbenika zavise od više čimbenika, najvažniji su:

  • očuvanost udžbenika, oni mogu biti:
    • nekorišteni ili potpuno novi, na web-stranici označeni su sa "NOVO"
    • rabljeni
    • rabljeni, ali ne baš u najboljem stanju, ali još dovoljno dobri za upotrebu, na našoj web-stranici označeni sa "LOŠE"
  • trenutak kad nam nudite udžbenike:
  • u vrijeme intenzivnog otkupa cijene koje nudimo su najviše, to je razdoblje od 15. lipnja do 1. kolovoza za osnovnu školu, te od 15. lipnja do 15. rujna za srednju školu. Nakon toga cijene otkupa su niže ili više ne otkupljujemo, zavisno od udžbenika;
  • cijena udžbenika u knjižari:
  • što je neki udžbenik skuplji u knjižari, to je otkupna cijena viša;
  • vrsta udžbenika: piše li se u nj ili ne;
  • dodatni materijal koji ide uz udžbenik, CD-i, karte, naljepnice itd.

Plaćanje udžbenika
Ako nam udžbenike prodajete u samom našem prostoru, novac za njih dobijete odmah.
Ako nam udžbenike šaljete, novac vam uplaćujemo na račun, ali tek nakon kratkog postupka provjere poslanoga. Katkada dolazi do odstupanja od cijene koju ste možda očekivali, zbog različitih procjena stanja udžbenika, ponekad nam se pošalju nevažeći udžbenici ili pak oni u vrlo lošem stanju (preispisani, išarani, poderani, zgužvani, zamrljani, izrezani...), ili nam paket stigne izvan razdoblja intenzivnog otkupa, kad su i cijene drukčije. U svakom slučaju prije uplate kontaktiramo vas telefonski i pokušavamo postići dogovor o otkupnoj cijeni. Nakon toga slijedi uplata na vaš račun, u roku od jednoga ili dva dana.
Ako ne uspijemo postići dogovor o konačnoj otkupnoj cijeni, poslane udžbenike šaljemo natrag ponuđaču o njegovu trošku, poštarina za to je 25 kn, a dostava GLS-om. Moramo napomenuti da se to prilično rijetko događa.

Otkup udžbenika preko web-stranice
Na web-stranici su udžbenici koje otkupljujemo i cijene koje za njih nudimo prikazani po razredima, abecedno. Udžbenike koje biste nam ponudili trebate pronaći na stranici i staviti ih u košaricu za ponudu. Važno je da vaš udžbenik izgleda poput onoga na fotografiji te da se poklapaju naziv i autori. Ako udžbenik koji biste ponudili ne možete naći na našoj stranici, znači da nam trenutačno ne treba ili je nevažeći. Sastavljeni popis ponude, zajedno s vašim podacima šaljete nam e-mailom, na što trebate primiti naš e-mail kojim vam potvrđujemo da nam možete poslati te udžbenike. Od toga trenutka paket trebate poslati u roku od sedam dana.

Slanje udžbenika za otkup
Slati nam možete poštom, na adresu Ezop antikvarijat, Županijska 19, 31000 Osijek.
Možete nam slati i preko Tiska. Broj kioska je 913430, a adresa Županijska 21 (broj mobitela je, ako ga budu tražili pri predaji paketa, 095/7222-946).

Koje udžbenike otkupljujemo
Otkupljujemo udžbenike i radne bilježnice za osnovnu školu, srednju školu i gimnaziju tiskane 2014. godine ili kasnije.
Udžbenike od 1. do 4. razreda OŠ otkupljujemo isključivo potpuno nove. To su udžbenici koji su greškom kupljeni, nekim su slučajem neupotrebljavani ili su dijeljeni u promotivne svrhe.
Udžbenike od 5. do 8. razreda otkupljujemo rabljene (i nove ako nam se ponude), ali u dobrome stanju. Radne bilježnice otkupljujemo neispisane ili vrlo malo ispisane olovkom.
Otkupljujemo i sve udžbenike za srednju školu i gimnaziju, osim ako su u vrlo lošem stanju ili i nevažeći. Radne bilježnice trebaju biti očuvane, neispisane ili vrlo malo ispisane.

Uspješnu kupnju i prodaju žele vam djelatnici antikvarijata Ezop iz Osijeka!