23. svibanj, 2019.

Kupovina udžbenika

 

Vjerojatno vam se već dogodilo da ste na sajmu kupili pogrešan udžbenik, pa ste onda morali kupiti još jedan, ili uopće niste mogli naći onaj koji vam treba - a uza sve to ne znate kamo sa starim udžbenicima. Odlasci na sajmove su naporni - bilo da udžbenike želite kupiti ili prodati, a cijene ondje slične su našima - za otkup i za prodaju. Razmjena udžbenika također je nezgodna jer će se teško pogoditi da trebate udžbenike onoga tko treba vaše... Uz to, možete biti sigurni da kod nas nećete kupiti nevažeći udžbenik, i da ćete nas naći na istome mjestu kad budete idući put dolazili... Antikvarijat Ezop ima 10-ak godina iskustva rada s udžbenicima, a ovu smo stranicu napravili kako bismo vam olakšali kupnju i prodaju udžbenika kod nas. Uzimajući sve navedeno u obzir, vjerujemo da roditelji mogu biti zadovoljni mogućom suradnjom s nama. Sve svoje udžbeničke probleme možete riješiti na jednom mjestu, bez obzira na to jeste li iz Osijeka ili bilo kojeg drugog dijela Hrvatske. Ovdje ćemo se baviti kupnjom udžbenika, a ako želite znati koliko možete dobiti za svoje stare udžbenike te kakva je procedura ako nam ih želite prodati, pročitajte o tome na linku "O otkupu udžbenika".

Da bi kupnja udžbenika prošla što bezbolnije i ugodnije za sve nas, najbolje je da izdvojite malo vremena i pročitate sljedeći tekst.

PREUZIMANJE UDŽBENIKA U ANTIKVARIJATU
Nakon što dobijemo vaš popis (preko weba ili ga donesete u antikvarijat), prema njemu skupljamo tražene udžbenike. Koliko nam vremena za to treba zavisi od gužve tj. broja primljenih narudžbi.
Nakon što pripremimo udžbenike, o tome vas obavještavamo na jedan od sljedećih načina:

  • SMS-om -molimo vas da ga pozorno pročitate, u njemu će sve pisati. Na nj očekujemo odgovor;
  • pozivom na mobitel - ako baš naglasite da vam je bolje da vas nazovemo ili ako nam ne odgovarate na SMS, zovemo vas;
  • telefonom - samo ako nemate drugih mogućnosti, nazvat ćemo vas na fiksni broj koji nam date. Molimo vas da u tom slučaju sve ukućane upoznate s tim da ste naručili udžbenike. Vrlo često se dogodi da djeca ili starije osobe zaborave prenijeti da smo uopće zvali, pa računajte i na to...
Nakon što dobijete informaciju da su vaši udžbenici pripremljeni, očekujemo da ćete u što kraćem razumnom roku doći po njih. Udžbenici će vas čekati u vrećici s vašim prezimenom (onim koje ste stavili na popis). Poželjno je da ih prije kupnje i pregledate. Plaćanje je gotovinom ili karticom.
Slanje udžbenika naručenih preko weba onima koji nisu iz Osijeka ili ne mogu doći po njih.
O pripremljenim udžbenicima obavještavamo vase-mailom, pa vas molimo da ga pozorno pročitate. Na nj očekujemo vaš odgovor, tj. potvrdu da vam možemo slati paket. Knjige vam šaljemo kurirskom službom GLS, a možete ih očekivati dan ili dva nakon što ste nam dali potvrdu za slanje.
Treba još dodati da postoji i mogućnost slanja udžbenika onima koji su popis donijeli u antikvarijat.

ZA KUPNJU SREDNJOŠKOLSKIH I GIMNAZIJSKIH UDŽBENIKA treba:
 1. doći u antikvarijat s popisom
  • Popis treba sadržavati naziv udžbenika i autore. Udžbenike koje ne trebate precrtajte (osim već nabavljenih udžbenika, precrtati treba i jedan od dva izborna predmeta, kao i jezik koji se ne uči).
  • Izbjegavajte donositi popis na mobitelu jer nije praktično pa je veća mogućnost pogreške.
  • Treba znati koju godinu vam dijete uči neki strani jezik, tj. koji mu je strani jezik prvi - npr. postoji engleski ili njemački za prvu ili za petu godinu učenja i sl.
  • Pazite da ne prodate udžbenik koji važi dvije godine jer ćete ga morati kupiti ponovno.
  • Dodatni multimedijski materijal uz udžbenik se ne podrazumijeva, pa ako vam je neophodan, to obavezno navedite u popisu.
  • Dakle - popis za srednju školu nije moguće ostaviti u antikvarijatu, nego udžbenike koje imamo prema popisu skupljamo odmah, odnosno, nakon što ih pregledate, odmah ih i kupujete.
  • Po udžbenike koje vam nismo uspjeli odmah skupiti možete dolaziti naknadno neograničeno puta - ali nemojte pretjerati, u nekom trenutku to postaje besmisleno...
 2. ili napraviti narudžbu preko web-stranice
Nakon što primimo vašu narudžbu i skupimo udžbenike koje imamo, o tome vas obavještavamo e-mailom, na njega očekujemo odgovor tj. potvrdu da udžbenike možemo slati. Šaljemo ih GLS-om, a plaćanje je pouzećem. Paket možete očekivati dan ili dva nakon vaše potvrde.