17. lipanj, 2019.

otkupu udžbenika
česta pitanja

 

Koje udžbenike otkupljujete?
Otkupljujemo samo važeće udžbenike koji su u takvu stanju da ih mi možemo ponuditi kupcima. Radne bilježnice otkupljujemo neispisane ili vrlo malo ispisane običnom olovkom. Također, ako kojih udžbenika u nekom trenutku imamo previše na zalihama, u tom ih trenutku ne otkupljujemo. Popis udžbenika koje otkupljujemo i njihove otkupne cijene možete vidjeti na OTKUP UDŽBENIKA.

Koje udžbenike ne otkupljujete?
Ne otkupljujemo udžbenike kojih u danom trenutku imamo previše na zalihama. Ne otkupljujemo na bilo koji način oštećene udžbenike. Također ni one koji su po odluci Ministarstva nevažeći.

Otkupljujete li udžbenika za osnovnu školu?
Otkupljujemo udžbenike za sve razrede osnovne škole, s tim da one od 1. do 4. razreda OŠ otkupljujemo samo NOVE.

U kakvu stanju trebaju biti radne bilježnice?
Radne bilježnice koje ćemo otkupiti trebaju biti neispisane ili vrlo mali ispisane običnom olovkom. Ako na našoj internetskoj stranici pokraj naziva piše NOVO, znači da je radna bilježnica nekorištena.

Što znače oznake NOVO i LOŠE pokraj naziva udžbenika?
Oznaka NOVO znači da su udžbenik ili radna bilježnica neupotrebljavani. Često su to udžbenici dijeljeni u promotivne svrhe. Oznaka LOŠE znači da su udžbenik ili radna bilježnica u nešto lošijem stanju od onoga koje je uobičajeno po našim mjerilima.

Što ako na vašim stranicama ne nalazim udžbenik koji trebam?
To znači da ga trenutačno nemamo u ponudi, i da je moguće da ćemo ga uskoro imati.

Kako da vam prodam svoje udžbenike ako nisam iz Osijeka?
Potrebno je samo da nam pošaljete svoju PONUDU preko naše stranice OTKUP UDŽBENIKA. Jednostavno pronađite udžbenike koje biste prodali i pratite daljnje upute.

Kako da vam dostavim udžbenike ako nisam iz Osijeka?
Možete nam ih poslati preko Tiska ili Pošte. Sve potrebne upute imate na spomenutoj stranici.

Mogu li ja vama poslati udžbenike koji mi ne trebaju, a vi meni one koji mi trebaju?
Možete, ali su to dva odvojena procesa. Prvo mi otkupljujemo vaše udžbenike (na opisan način), koje vam plaćamo preko tekućeg računa koji ste nam poslali. Od toga je odvojena vaša kupnja udžbenika gdje vam nakon vaše narudžbe šaljemo paket, koji plaćate po primitku.

U kojem roku mogu očekivati da ćete mi platiti poslane udžbenike?
Najčešće prođe jedan radni dan od trenutka kad smo vas nazvali radi potvrde otkupne cijene do uplate novca na račun.

Što ako nisam zadovoljan iznosom koji biste mi ponudili za poslane udžbenike?
Ukupnu otkupnu cijenu udžbenika određujemo prema provjerenim kriterijima. Ako je koji udžbenik u nešto lošijem (ili boljem) stanju od očekivanoga, cijenu korigiramo u odnosu na naznačenu na stranici. Ako se ne možemo dogovoriti, udžbenike vam o vašem trošku šaljemo natrag.

Tko plaća slanje udžbenika koje vam želim prodati?
Poštarinu plaćate vi. Također birate način slanja.

Jesu li se ove godine mijenjali udžbenici?
Ove 2018./2019. godine udžbenici se nisu mijenjali, ali je velika vjerojatnost da će se mijenjati iduće, 2019./2020. godine.

Na koje vam sve načine mogu platiti udžbenike koje kupujem od vas?
Platiti nam možete gotovinom ili karticom u antikvarijatu. Ako vam udžbenike šaljemo, možete ih platiti gotovinom kuriru GLS-a pri preuzimanju paketa, te prethodnom uplatom na naš račun (prema dogovoru).

U kojem roku mogu očekivati da ću dobiti naručene udžbenike?
Nakon što dobijemo vašu potvrdu (e-poštom ili telefonski) da udžbenike pripremljene prema vašoj narudžbi možemo slati, paket možete očekivati u roku od dva ili tri radna dana. Također ćete od GLS-a primiti obavijest o točnom vremenu isporuke pošiljke, kao i o mogućnosti promjene vremena i/ili mjesta isporuke.

Mogu li s popisom doći k vama u antikvarijat i odmah kupiti potrebne udžbenike?
Za gimnazije i ostale srednje škole možete kod nas odmah kupiti udžbenike koje u danom trenutku imamo na stanju. Pri tome možete izabrati između udžbenika različitog stupnja očuvanosti.

Mogu li bez prethodne provjere na vašoj web-stranici donijeti vam udžbenike na otkup?
Možete, ali će sam otkup biti brži i učinkovitiji pripremite li udžbenike prema popisu na našoj stranici, gdje možete saznati i ostale potrebne informacije.

Nisam dobio sve udžbenike koje sam naručio, hoćete li mi nabaviti i ostale s popisa?
Da, koliko možemo, ako napravite novu narudžbu. Naime, stanje udžbenika u antikvarijatu je promjenjivo, a na našoj stranici možete pratiti hoće li se i kada pojaviti ostali vama potrebni udžbenici.

Promijenio bih narudžbu, nešto dodao, nešto oduzeo, što trebam napraviti?
Najbolje je da napravite novu narudžbu, s obveznom napomenom da otkazujete postojeću svoju narudžbu (s brojem narudžbe).

Mogu li spojiti dvije narudžbe, da platim samo jednu poštarinu?
Možete, ako ne postoji neka veća vremenska razlika između dvije narudžbe, uz obveznu napomenu o kojim se točno narudžbama radi.

Koji je najbolji način plaćanja?
Optimalno je plaćanje kuriru GLS-a pri preuzimanju paketa. Naime, ako biste nam platili uplatom na račun, osim što za svaku uplatu plaćate i naknadu banci, takav način plaćanja odgađa slanje paketa jer sama uplata često nije vidljiva na našem računu i po nekoliko dana, ovisno o banci, a mi paket ne možemo slati dok ne provjerimo je li uplata sjela.