Udžbenike od 1. do 4. razreda osnovne škole otkupljujemo samo ako su novi, tj. nekorišteni.
PRODAJA RABLJENIH UDŽBENIKA ZA OSNOVNU, SREDNJU ŠKOLU I GIMNAZIJE


Prodaja udžbenika Dragi roditelji, molimo vas da pročitate ovaj tekst gdje su vam dana objašnjenja o kupnji udžbenika. Ako se budete držali naputaka, elegantno možete naručiti udžbenike i dobiti ih na kućna vrata.

Zašto je najelegantnije U Ezop antikvarijatu  prodati stare udžbenike i kupiti rabljene.

Vjerojatno vam se  već desilo da ste na sajmu kupili pogrešan udžbenik pa ste onda morali kupiti još jedan ili ih uopće niste mogli  pronaći a još i problem s starim udžbenicima gdje ih prodati  a ni sami niste sigurni dali su to udžbenici  koje važe nadajući se da će kupac znati šta kupuje. Odlasci na sajmove su naporni bilo za kupovinu ili prodaju  a cijene su približe one koje mi formiramo i koje se vide na našoj stranici. Platiti kod nas možete i putem kartica.

- Antikvarijat Ezop i ove, 2017./18. g., otkupljuje samo udžbenike tiskane 2014. godine a prodaje samo neke udžbenike za OSNOVNU ŠKOLU, i to otkupljujemo samo nove nekorištene 1.do 4.razreda  a rabljene od 5. do 8. razreda. Osnovnoškolske udžbenike možete kupiti SAMO prethodnom narudžbom.

- Otkupljujemo i prodajemo udžbenike od 1. do 4. razreda srednjih škola i gimnazija. Udžbenike možete kupiti svaki dan u antikvarijatu Ezop, a naručiti samo uz dostavu GLS-om

Cijena većine udžbenika kada ih prodajemo za osnovnu školu je od 15 do 30 kuna, a radnih bilježnica od 5 do 15 kuna, zavisno od očuvanosti. Radne bilježnice koje prodajemo trebale bi se moći još jedanput upotrijebiti, jer samo takve i otkupljujemo. Osnovnoškolski udžbenici kod nas povoljni i za do 60% od novih. Cijena udžbenika za srednju školu formirana je prema cijeni novih udžbenik a to znači od 35-60 kuna najčešće. Kod nas su pojedini udžbenici jeftiniji za 40%. Ta se cijena odnosi na udžbenike koji prema našim kriterijima spadaju u I. klasu. Naravno, oni koji lošije izgledaju razmjerno su jeftiniji. Praktično to znači da kod nas možete proći za oko 50% jeftinije nego ako kupujete nove udžbenike. Ako tome dodamo da ste nešto novca dobili za svoje stare udžbenike, za koje ne možete jamčiti da će sljedeće godine važiti, tad je razumljivo da roditelji mogu biti zadovoljni.

* S obzirom da prodajemo većinom rabljene udžbenike, pripadajuće multimedijske materijale (CD) uglavnom NEMAMO. Ukoliko su oni neophodni, to OBAVEZNO NAVESTI U NAPOMENU. *


Ove godine smo uveli da možete kupiti tkz. udžbenike s PDV-om ili dodatnom vrijednosti čak i za građane koji nisu iz Osijeka. Radi se o udžbenicima koje su izgledom lošije i imaju puno nižu cijenu ali imaju dodanu vrijednost zbog toga što su udžbenici dopunjeni dodatnim gradivom od strane učenika koji ga je prije posjedovao  ili npr. radne bilježnice malo više ispisane. Znači netko se morao potruditi to popuniti. Još jedna vrijednost tih udžbenika što su malo ispisani ili ishabani pa često učenici koji posjeduju takve udžbenike izgledaju kao da su puno učili iz njih što profesorima daje za pravo da im da bolju ocijenu. Isto tako udžbenici s PDV-om znaju biti malo pogužvani a to je opet dobro. Zašto ? Ukoliko se dijete počelo otimati ili se već otelo kontroli te je shvatilo ranije nego što ste planirali da želi biti uspješan u životu  npr političar, sportaš, itd. mi imamo rješenje a to su udžbenici s PDV-om koje ćete platiti još manje a moći će ih nositi normalno u školu i biti col.

Za te je udžbenike dostava besplatna!

Da bi vaša želja postala stvarnost dovoljno je u napomeni napisati prilikom narudžbe " ŽELIM UDŽBENIKE S PDV-om" i mi ćemo vam složiti što imamo iako moramo napomenuti da su količine ograničene.MOLIMO kupce da u antikvarijat dođu sami, da ne vode djecu, prijatelje, kućne ljubimce, svjedoke ... - zbog velike gužve u malom prostoru. Također bismo vas molili da nas ne zovete telefonom radi narudžbi i objašnjenja jer sve potrebne informacije imate ovdje, naime, dok mi odgovaramo na vaš telefonski upit, netko čeka u redu da bude uslužen, a dok ne završimo razgovor s vama, ne možemo raditi. Još jedanput napominjemo da nije nužno potrebno čak ni dolaziti po udžbenike jer vam ih kurir GLS-a može donijeti na kućnu adresu. Popis udžbenika sa cijenama u knjižarama te našim cijenama vidite na našoj stranici gdje su udžbenici odvojeni u razrede i sortirani abecednim redom...VIDI POPIS
 
PRODAJA RABLJENIH UDŽBENIKA ZA OSNOVNU ŠKOLU (Osijek i ostatak Hrvatske)

Naručiti možete na više načina:

A) Elektroničkom poštom

 • Na našoj stranici pod UDŽBENICI imate osnovnoškolske udžbenike razvrstane po razredima te samo njih možete odabrati stavljajući ih u košaru. • Obrazac za narudžbu ili prodaju udžbenika


  B) Popis dobiven iz škole (fotokopija) (možete ga dostaviti osobno ili poštom) treba sadržavati:

 • fotokopirani popis ili rukom pisani (ne odgovaramo ako se izgubi, zato nam ne dajte jedini primjerak)

 • ime i prezime onoga tko kupuje udžbenike (ne donosioca popisa) u zaglavlju

 • broj mobitela - dva puta provjerite ispravnost zapisanih znamenki jer je pogrešan broj najčešći razlog zbog kojeg neki ne dobiju naručene udžbenike - ne uspijemo ih dobiti. Izbjegavajte brojeve dječjih mobitela, ili drugoga roditelja, baka i ostalih osoba koje nemaju pojma o narudžbi.

 • broj fiksnog telefona također je poželjan

 • ako ste neke od udžbenika na popisu već nabavili, molimo vas da ih precrtate ovako: hrvatski jezik, a NE stavljate oznake poput +, -... ispred ili iza naziva udžbenika - jer ne znamo znači li plus da taj udžbenik imate ili, suprotno, da ga trebate. Samo tako pripremljene popise uzet ćemo u obzir. Lakše vam je uredno pripremiti popis nego da vas mi moramo zvati, onda vas ne dobijemo dan-dva, a na kraju ni vi sami ne znate napamet kako ste označili udžbenike koji vam trebaju.

 • Molimo da nam parcijalno ne dodajte ili oduzimate knjige koje ste naručili jer ne možemo pratiti te izmjene. Ako već morate napraviti izmjenu napišite da stornirate staru narudžbu broj ... ili ( prezime ) te da je ova nova koju šaljete važeća.


 • Prioritet rješavanja imaju oni koji su nam poslali popis s naših stranica. Također oni koji su poslali ili u antikvarijat donijeli uredan, jasan i potpun popis. Svi ostali, išarani, nejasni, nadopunjavani, markirani, zaokruživani, plusirani, minusirani, kvačirani, čudnog oblika i mirisa, drugim riječima oni koje moramo dešifrirati, ili vas radi objašnjenja zvati, dolaze posljednji na red.


  ISPORUKA RABLJENIH OSNOVNOŠKOLSKIH UDŽBENIKA

  Nakon što dobijemo vaš popis, prema njemu skupljamo tražene udžbenike, koliko nam vremena za to treba, zavisi od gužve tj. broju primljenih narudžbi.

  Nakon što pripremimo udžbenike, o tome vas obavještavamo na jedan od sljedećih načina:

  1) E-mailom  Pošto se sve više naših sugrađana služi takvim vidom komunikacije a srazmjerno uporabi mi ćemo se koristiti tim vidom da vas obavjestimo.U popisu šaljemo izvještaj šta doista imamo od naručenih udžbenika. 

  2) MOBITELOM (telefonski poziv)
  Zovemo vas na broj koji ste nam ostavili i obavještavamo vas koje smo vam udžbenike priredili.

  3) MOBITELOM (sms-om)
   Ukoliko ste ostavili popis kod nas, nakon što priredimo narudžbu javiti ćemo vam se SMS-om kada možete doći preuzeti svoju narudžbu.

  4) TELEFONOM (fiksna linija - najgora varijanta koju treba izbjegavati zbog mogućih nesporazuma)
  Zovemo vas na broj koji ste nam dali, ali pazite da su ukućani upoznati s vašom nabavom knjiga. Najčešće mlađi, a i oni stariji kojima treba kupiti antisklerin, zaborave prenijeti da smo zvali. Zato, ako nismo sigurni u pouzdanost odgovora koji smo dobili (pr. malo dijete ili vrlo zbunjena osoba), zovemo vas i sutra.


  5) Kupci iz  koji neće dolaziti osobno podići udžbenike nego su naručili pouzećem (GLS)


  a)  E-mailom  kontakt ( pokušajte 2x provjeriti mail s kojeg stavljate u kontakt formu ). To nam je praktično jer možemo Vam javiti koje udžbenike možete očekivati , cijenu udžbenika i cijenu dostave. Pokušajte nam odgovoriti sa Reply All ili napisati bar prezime npr. babić ..možete slati.
  b)  TELEFONOM pozivom na broj koji ste nam ostavil.
  Brojeve koje smo dobili zovemo te telefonski potvrđujemo naručene udžbenike, cijenu i način dostave.

  Ako vas ne dobijemo, bit ćemo uporni i zvati vas dok ne stupimo u kontakt, naravno, ako je to moguće. Nakon što uspostavimo kontakt, zapisujemo datum poziva i od tada imate tri dana da podignete knjige, a za dalje ne jamčimo da će vas čekati - osim ako drukčije nije dogovoreno.


  ISPUNJENOSTI NARUDŽBE
  Najčešće ne ispunimo cijelu narudžbu pa  možete ponovo  predati popis ono što niste uspjeli prvi put dobiti te stati ponovo u red. Mi ne dopunjavamo narudžbe jer svaki dan imamo desetke popisa pa kad bi i znali da nekom nedostaje nekakav udžbenik kojeg smo tad dobili  morali bi prevrtati i tražiti  u kojem je sad to popisu. Kad bi ga našli taj netko je u međuvremenu je dijete već završilo taj razred, ili kupili nove udžbenik, Bandić dao besplatno udžbenike za taj razred itd :)
  Molimo također da nas ne zovete telefonom jer sve što možemo vam reći da se strpite i da će te dobiti odgovor putem telefona,maila itd.


  Onima koji ne žele čekati u redu, a željeli bi doći do udžbenika, naručeno šaljemo poštanskom službom tj. GLS-om, s kojim imamo ugovor, i to tako da plate pri preuzimanju. Elegantno pošaljete popis preko interneta, a naručeno dobijete na kućna vrata.
  Poštarina je 25 kuna za pakete do 3 kg težine, ako je paket teži, cijena je po njihovoj tablici nešto veća.
  PRODAJA RABLJENIH UDŽBENIKA ZA SREDNJE ŠKOLE I GIMNAZIJE

  Prodaja udžbenika za srednje škole i gimnazije Udžbenike za srednju školu možete kupiti na dva načina, u samome antikvarijatu, dakle u radnji, ili ih možete internetski naručiti, a dobiti dostavom preko GLS-a.

  KUPNJA U SAMOM ANTIKVARIJATU EZOP
  Sa sobom ponesite smisleni popis udžbenika sa svim ostalim potrebnim podatcima kao što su autor, izdavač itd.
  Prekrižite ono što ste nabavili, ovako: hrvatski jezik, a ne stavljajte oznake poput plusa ili minusa - jer ne znamo znači li plus da taj udžbenik imate ili, suprotno, da ga trebate. Također izbjegavajte zvjezdice (*) ili slične znakove, kao i šaranja markerom. Ne volimo papiriće, švercove i sve rukopise koji imaju čudan oblik, miris itd. Donesite uredan popis na čistom papiru. Predajte popis koji je uredan i jasan našem djelatniku koji će odmah vidjeti koje udžbenike imamo i tako će vam složiti knjige. Ono što tog trenutka imamo, to će vam dati. Ne primamo popise koje smo odradili kako bismo ih dopunjavali. Pazite na Etiku ili vjeronauk jer samo jedan je izborni predmet, kao i koliko dugo uče strane jezike i koji su to.

  Osnovni je princip da prodajemo ono što imamo tog trenutka u antikvarijatu, a na vama je da dolazite i popunjavate popis. To je zbog toga što srednjoškolskih udžbenika ima više od 1000 različitih naslova. Kupci nam žele ostaviti popise da ih popunimo i zovemo, ali to je nemoguće. Zamislite samo da imamo dvadeset takvih popisa i da znamo da nekom treba upravo otkupljena knjiga, ali ne znamo gdje je popis, prezime... je li odustao, o'šo na jahtu, pod morem je…

  Ovdje važi deviza - upornost se isplati.
  Naši djelatnici već napamet znaju šta imaju tog trenutka u radnji pa brzo dođete na red ako je popis čitak.
  Nema rezerviranja udžbenika i ponesite novac u apoenima u 10,20 kn ako ga imate za plaćanje računa.

  SAVJET:
  Na telefonsko ispitivanje imamo li ovaj naslov ili onaj nećemo odgovarati niti možete preko telefona rezervirati udžbenike, jer to je pravilo koje smo postavili radi uvažavanja kupaca koji su u radnji i čekaju da budu usluženi. Izbjegavajte po udžbenike dolaziti napamet, bez popisa s podatcima o udžbenicima koje moramo znati da bismo vam dali baš traženi udžbenik.


  NARUDŽBA RABLJENIH SREDNJOŠKOLSKIH I GIMNAZIJSKIH UDŽBENIKA - SAMO UZ UVJET DOSTAVE GLS-om NA VAŠU ADRESU

  To smo morali učiniti jer neki kupci, iako se kunu da će doći, posrnu pa ne dođu, a mi im čuvamo njihov komplet, pa zovemo i na kraju odustanu, dok drugi strpljivo dolaze i čekaju na taj isti primjerak.

  Narudžbe primamo samo putem naše web starinarnice ups, web stranice.

  Na našoj stranici pod UDŽBENICI imate udžbenike razvrstane po razredima te samo njih možete odabrati stavljajući ih u košaru. To vam je najbolji način jer odmah vidite cijene a odnedavno i fotografiju udžbenika kao i cijene novih udžbenika.
   Nakon slanja dobit ćete automatsku poruku da smo zaprimili vaš popis nakoji ne trebate odgovarti jer to je naša sekretarica na stuju .
  Skenirane popise (JPG) ne razmatramo.


  DOSTAVA RABLJENIH SREDNJOŠKOLSKIH I GIMNAZIJSKIH UDŽBENIKA

  Nakon što primimo vaš popis, prema njemu skupimo potrebne udžbenike, i to najčešće sutradan ili dan-dva-tri nakon primitka popisa.

  Nakon toga obavještavamo kupce da su njihovi udžbenici prikupljenji, i to:
  • E-MAIL  Javiti ćemo vam na e-mail koje smo udžbenike prikupili, koja je cijena te cijena poštarine. Vi bite trebali s Reply All odgovoriti tako da znamo s kim smo u kontaktu jer najčešće ima više poslane pošte. Molili bi da izbjegavate odgovore ; može , šaljite već bi trebalo:  Može-babić ivica,  šaljite slavko podrug itd. Dakle komunikacija s odgovor + šta ste naručili  + PREZIME. Molimo također da ne šaljete više mailova , pa podpitanja šta je s mojom narudžbom ,,,??? tko?? Imajte obzira da paralerno komuniciramo s desetcima klijenata.
 • TELEFONOM - fiksna linija (zbog duljine razgovora to nam je dobra opcija jer s vama trebamo potvrditi narudžbu udžbenik po udžbenik, sveukupnu cijenu, troškove slanja itd.)

 • MOBITELOM - Zbog duljine telefonskog ragovora o narudžbi i detaljima, mogućnosti da ste na poslu, vozite..., zgodno je da se dogovorimo za poziv na fiksnu liniju.
 • SMS-om - primate od nas sms da Vam je narudžba pripremljena i kada ju možete podići
 • PLAĆANJE SREDNJOŠKOLSKIH I GIMNAZIJSKIH UDŽBENIKA

  Nakon dogovora šaljemo paket s udžbenicima GLS-om u Osijek i ostatak Hrvatske (ako ste naručili udžbenike elektroničkom poštom). Poštarina je 25 kuna za pakete do 3 kg težine, ako je paket teži, cijena je po njihovoj tablici nešto veća. Plaćate po primitku paketa kuriru GLS-a.

  REKLAMACIJE

  Reklamacije ne uvažavamo osim ako se radi o našoj pogrešci (npr. dali smo vam pogrešan udžbenik), naravno, uz predočenje računa i popisa po kojemu smo vam sastavljali komplet, i to u roku od 14 dana. Važno je naglasiti da udžbenike prodajemo po načelu viđeno - kupljeno, pa je dobro da pregledate udžbenik prije nego ga kupite.


  ŽALOPOJKE_TIPA "ZAŠTO JA NE DOBIH SVOJE UDŽBENIKE"

 • Pri ostavljanju popisa u antikvarijatu donositelj popisa upiše svoje ime i prezime mjesto onoga tko će doći po paket, ili tome nešto slično. Tako npr. cijelo vrijeme tražimo prezime punice Dobrić  umjesto prezime zeta Zlomislića i  naravno da ne možemo naći.

 • Pogrešan broj mobitela - najčešće. Dva put provjerite broj koji nam dajete.
 • .
 • Došli ste provjeriti jesu li udžbenici slučajno tu. NIŠTA nije slučajno - mi vas zovemo skroz dok vas ne dobijemo, jedino nas pogrešan broj u tome može spriječiti. Bez poziva nema potrebe dolaziti u nekakvom razumnom roku.

 • Na naš se poziv javila baka, dida, unuče, najmlađe dijete, prvi susjed ljubavnik,treća osoba .. Ako procijenimo da će baka prenijeti poruku, donosimo vašu narudžbu; no ako nam je baka i najmanje sumljiva, radije ćemo pokušati sutradan stupiti u kontakt s nekim drugim.

 • Nekoordinirani roditelji. Muž nema pojma u koji mu dijete ide razred i sve je prepustio ženi, a ona je dala njegov broj mobitela na rasklapanje. Mi mu javimo dok vozi, a on nas skine s "Da,da".

 • Popis je nečitak, ne znamo što bi trebalo značiti +, -, precrtano markerom... ili je napisan na malom, malom papiriću. Višednevni pokušaji dobivanja na telefon ne donose ploda.

 • Fiksni telefon - a mama radi prijepodne, a poslijepodne ide na aerobik.
 • Najveću zbrku nam donose kuriri. To su osobe koje dolaze po zadatku napasti Ezop antikvarijat i tamo uhititi udžbenike. Roditelji koji ih šalju najčešće nespremne  te ih ne naoružaju dovoljnom količinom informacija. Oni od silnih eksplozija najčešće oboljevaju od simptoma "gluhog telefona " tako da ne znaju prezime,narudžbu kad i što nego ono što im je netko prenio mobitelom .
 • Na internetu piše da imate taj udžbenik, a ja kad dođem nikad ga nemate." Zašto ih ne izbrišete ako ih nemate "mudro zbori jedan od bezbroj kupaca. To bi teoretski bilo moguće kad bi imali jednog brzog na internetu kojem bi govorili " Jure upiši došla matematika 3  za osnovnu ,,neee ispiši upravo smo je prodali ,,,ustvari  upiši, upiši ti tu matematiku 3 i onu 4 ali su to sad autori ...sva sreća pa je takvih udžbenika oko 3000 različitih pa bi stalno palili ili gasili neke od udžbenika kako dođu i kako se prodaju.
 • Najviše zbrke i grešaka uz neispravan broj mobitela  pa se dešava kad se pošalju prijatelji da se pokupe udžbenici. Ti prijatelji najčešće ne znaju pravo prezime koje bi trebali tražiti, razred a nemaju pojma često ni kad su trebali doći po udžbenike jer onaj tko im je prenio nije dobro pročitao poruku ( vrijeme), nije odgovorio na SMS nego je je automatski poslao kurira. Molim dakle oni koji šalju svoje kurire da ih dobro naoružaju, bombama, informacijama tako da ne  idu na bunker bez municije.
 • NEISPRAVNA E_mail ADRESA. Kakav je to odnos prema kupcima ja sam vam poslao narudžbu a nitko me ne zove, piše  malo je neozbiljno s vaše strane. Naš odgovor: Mi pošto s dosta kupaca razgovaramo ne stignemo svakog nazvati ( ne dobijemo ih odmah iz prve ) pa se odlučimo poslati MAIL  jer nam je tako jednostavnije ali je problem ako je adresa neispravna pa umjesto da vas obavjestimo pošta ne bude isporučena.


 • Uglavnom, u 95% slučajeva nesporazum je uzrokovao kupac tako je  najbolje za nas da to utvrdimo :) . Ako pak smatrate da smo mi ti koji su eto nekako pogriješili  tad je najbolje  koliko god to izgledalo  s vaše strane  nerazumljivo  ponovite narudžbu: istaknite datum predaje prvog popisa, napišite razlog i mi ćemo nastojati što prije riješiti vašu narudžbu.
  OTKAZIVANJE NARUDŽBE ILI IZMJENE
  Ako se dešavaju izmjene koje treba u svakom slučaju izbjegavati .Nećete  ništa postići ako nam pošaljete mail , trebam ovo ili ono,izbacite, dopunite  itd jer to nećemo razmatreti.  Sačekajte da vas kontaktiramo za prvu  narudžbu i tad možete napraviti eventualnu izmjenu ili još bolje   napišite novu kompletnu narudžbu i u napomeni  otkažite staru broj xxxxx.
  Kad s nama komunicirate mailom budite svjesni da mi paralerno "razgovaramo s " 20 ili 30 klijenata dnevno i ako se ne predstavite i ne znamo tko ste i u vezi čega itd.
  Osnove su u komunikaciji Ime, broj narudžbe prijašnji tekst tako da možemo imati tok razgovora.

  NEVAŽEĆI UDŽBENICI
  Na našoj ćete stranici pronaći i nevažeće udžbenike. To se odnosi na one udžbenike koji se više ne koriste u nastavi odnosno koji više nisu na popisu ministarstva kao odobreni udžbenici za nadolazeću školsku godinu. Nevažeći su udžbenici su i oni kojima je naziv ostao isti, ali je novo izdanje, nešto je promijenjeno ili slično. Pod stavkom nevažeći udžbenici na našoj stranici ćete naći i udžbenike koji su važeći, ali se rijetko upotrebljavaju ili se ne upotrebljavaju u našoj županiji. Za takve udžbenike  vrijedi cijena 5 kn.  

  PRODAJA VAŠIH UDŽBENIKA NAMA IZ DRUGIH MJESTA

  Ako ne živite u Osijeku a željeli bi prodati vaše udžbenike prije nego što se pretvore u stari papir imate objašnjenja otkup udžbenka. Tamo imate razrede i cijene koliko nudimo za određeni udžbenik. One udžbenike koje odaberemo pošaljite poštom ( TISAK 15 kn) kao i broj tekućeg računa i broj mobitela. Nakon provjere udžbenika uplaćujemo novce.

   

  Srdačan pozdrav,

  Djelatnici antikvarijata Ezop iz Osijeka

  Get the Flash Player to see this player.